Tillbaka

Taivassalo omvald

23.04.2022

Författaren Hannele Mikaela Taivassalo fortsätter som ordförande för Finlands svenska författareförening. Det blev klart på föreningens årsmöte som hölls i Helsingfors idag.

Valet av Taivassalo var enhälligt. Hon inleder nu sin andra tvåårsperiod som ordförande.

”Någonting av det viktigaste för mig är att fortsätta arbetet med att stärka kontakten till och samarbetet med Sverige, och samtidigt även kontakten med de övriga nordiska länderna – och givetvis också ha ett fortsatt nära samarbete med våra finska kollegor. För en liten litteratur som vår är dessa sammanhang nödvändiga, både konstnärligt och kulturpolitiskt. Efter restriktioner och isolering, för att inte säga i och med världsläget, blir de nationella och internationella sammanhangen och kontakterna livsviktiga att värna. För oss författare och för litteraturen och för samhället i stort.” säger Hannele Mikaela Taivassalo.

FSF fick idag en ny styrelse, bestående av Hannele Mikaela Taivassalo, Henrik Jansson, Carina Karlsson, Kaj Korkea-aho, Martina Moliis-Mellberg, Henrika Ringbom och Mårten Westö samt suppleanterna Ellen Strömberg och Adrian Perera. I förstärkta styrelsen fortsätter Bodil Lindfors, Peter Mickwitz, Åsa Stenvall-Albjerg och Maria Turtschaninoff.

© 2024 Finlands svenska författareförening Webbdesign: Wikström Media